- Home
- Duurzaamheid
- Certificeringen en duurzame materialen
Bij Cellbes hebben we een duidelijke strategie om conventionele materialen te vervangen en in de eerste plaats te kiezen voor materialen met een lagere klimaatvoetafdruk. Zoals gecertificeerde materialen die bijvoorbeeld gerecycled, biologisch en verantwoord geproduceerd zijn.
Global Organic Textile Standard (GOTS):
Een product met het GOTS-keurmerk voldoet aan de eisen voor de hele productieketen, van vezel tot eindproduct. GOTS is 's werelds toonaangevende textielverwerkingsnorm voor biologische vezels die zowel ecologische als sociale criteria omvat. Een GOTS-gecertificeerd kledingstuk bevat ten minste 70% biologisch materiaal. Gecertificeerd door Control Union, licentienummer 1031663.
Global Recycled Standard (GRS):
Producten die zijn gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS) bevatten gerecycled materiaal dat in elke stap van de toeleveringsketen is geverifieerd, van de bron tot het eindproduct. Daarnaast zijn sociale, ecologische en chemische criteria met betrekking tot het proces vereist. Gecertificeerd door Control Union, licentienummer 1031663.
Recycled Claim Standard (RCS):
De Recycled Claim Standard (RCS) verifieert gerecycled materiaal en traceert het van de bron tot het eindproduct. Gecertificeerd door Control Union, licentienummer 1031663.
Organic Content Standard (OCS):
De Organic Content Standard (OCS) verifieert biologisch geteeld materiaal en traceert het van vezel tot eindproduct. Gecertificeerd door Control Union, licentienummer 1031663.
Responsible Down Standard (RDS)
De Responsible Down Standard (RDS) certificeert dons en veren volgens dierenwelzijnseisen en traceert ze van boerderij tot eindproduct. Gecertificeerd door Control Union, licentienummer 1031663.
Responsible Wool Standard & Responsible Mohair Standard
De Responsible Wool Standard (RWS) en de Responsible Mohair Standard (RMS) beschrijven en certificeren praktijken voor dierenwelzijn en bodembeheer bij de productie van wol- en mohairvezels en traceren het gecertificeerde materiaal van boerderij tot eindproduct. Gecertificeerd door Control Union, licentienummer 1031663.
TENCEL™ is een handelsmerk van Lenzing AG
TENCEL™ Lyocell- en modalvezels worden geproduceerd met minimaal 50% minder koolstofdioxideuitstoot en waterverbruik
TENCEL™ Lyocell- en modalvezels zijn gemaakt van gecontroleerde of gecertificeerde houtbronnen
TENCEL™ Lyocell- en modalvezels geven de stof een natuurlijke zachtheid, waardoor ze
aangenaam aanvoelen op de huid.
LENZING™ ECOVERO™ zijn handelsmerken van LENZING AG
LENZING™ ECOVERO™-vezels worden geproduceerd met minstens 50% minder
LENZING™ ECOVERO™-vezels zijn gemaakt van gecontroleerde of gecertificeerde houtbronnen
LENZING™ ECOVERO™-vezels zorgen voor een natuurlijke zachtheid en laten de stof mooi vallen
Biologisch katoen
Biologisch katoen wordt geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Om bodemverarming te voorkomen, moet de boer jaarlijks wisselteelt toepassen. Hierdoor wordt de bodem vruchtbaarder en neemt het risico op insectenaantasting af.
Linnen
Linnen is een duurzaam materiaal dat zowel natuurlijk als luxueus aanvoelt en lang meegaat. Linnen kan worden geteeld in regenachtige en koele klimaten en de hoeveelheid ongedierte is klein. In tegenstelling tot katoen kan linnen zonder bestrijdingsmiddelen, omdat het bestand is tegen ziekten. Er is ook minder mest en irrigatie nodig, waardoor de impact op het milieu tijdens de teelt laag kan worden gehouden.
Gerecycled polyester en polyamide
Met gerecycled polyester en polyamide wordt al geproduceerd materiaal hergebruikt, wat de druk op natuurlijke hulpbronnen vermindert en onze impact op het klimaat vermindert. Gerecycled polyamide wordt gemaakt van oude visnetten en afval van de productie-industrie. Voor gerecycled polyester zijn PET-flessen de meest voorkomende grondstof, maar er kan ook productieafval ontstaan tijdens het productieproces. Gerecycled polyester en polyamide dragen bij aan het besparen van grondstoffen, het reduceren van afval en een lager energie- en waterverbruik. Daarnaast draagt het bij aan vermindering van energiegebruik, chemicaliën en broeikasgasemissies.
Lees hier meer in ons nieuwste rapport over duurzaamheid.